Jaren ’50 t/m de jaren ’80

 jaren ’50 T/M DE JAREN ’80

In februari 1956 moest ik in Militaire dienst en kwam in de legerplaats Ossendrecht terecht. Kwam bij het onderdeel Regiment lichte luchtdoelartillerie “Betuwe “. Na Ossendrecht zou ik een opleiding volgen als wacht-meester in de Prins Willem III kazerne te Amersfoort. Helaas kreeg ik een ongeluk met mijn knie dit kwam door de slinger waarmee een luchtdoelartillerie omhoog gedraait moest worden, mijn knie kwam tegen de slinger (waar druk opstond) en scheurde mijn knieschijf. Zo kwam ik in Oog en Al ziekenhuis te Utrecht. Na enige tijd ging ik naar het Mil.Herstellingsoord Aardenburg in Doorn.

Oog en al Utrecht

Na mijn herstel kwam ik in een kazerne aan de van Alkemadelaan te Den Haag, en vandaar moest ik kantoor werkzaamheden doen in Scheveningen aan het Gevert Deynootplein, in dit gebouw waar o.a. de Gen.staf ondergebracht was (Gen.Spoor) Ik verstuurde cursussen aan Res. Officieren van de Landmacht. Na mijn Mil.dienst ben ik in Januari 1960 werkzaam geweest als vertegenwoordiger bij N.V. Verf Vernis en Oliefabrieken ` VEVEO ` uit Schiedam.

Suikerzakje

Mijn rayon was West Overijssel en Oost Gelderland. Door familie omstandigheden moest ik in September 1961 de dienst betrekking beèindigen. In 1960 was ik op bezoek bij mijn broer en schoonzus in Arnhem, in het centrum was een feest van de AKU die toen 50 jaar bestond,en daar heb ik mijn vrouw ontmoet. Ik woonde in die tijd in Hattem op een kamer in uitspanning Molecaten

Mijn kamer was midden boven aan grote raam.

Al het begin is moeilijk
Onze huwelijksdatum was 2 Oktober 1963 , Onze eerste woning was een onbewoonbare woonruimte boven een Edah-Ziezo winkel op de klarendalseweg in Arnhem.De ingang van onze woning was de Solostraat 16b en om daar te komen moest men door een poort, en dan liep je tegen een pand aan waar mijn broer Jan werkte dit was een grossier in auto onderdelen (accu’s – remvoeringen enz.) als je dan 25 meter verder langs het pand liep kwam je bij de voordeur, die ik er had ingemaakt met materiaal van de sloop.Als we s’avonds bezoek kregen was de poort gesloten en moesten we een behoorlijk stuk lopen om de visite te ontvangen.
 
Mijn vrouw met de kinderwagen met onze dochter Letty die van de omgeving niets merkte. Later heb ik nog een klein tuintje aangelegd waar de witte auto staat.Ik moest wel een eigen ingang maken omdat de Edah niet kon toelaten (begrijpelijk) dat als we de woning  wilde betreden dan door de winkel naar boven moesten.
  
Mijn vrouw hangt de was op, zij moest daarvoor via een raam op de overloop naar buiten klimmen om op het platte dak te komen. Wij hadden in dit huis geen gasaansluiting en gebruikten gasflessen om te kooken. elektriciteit was ook in het begin niet aanwezig maar gelukkig heeft een kennis Theo Idema het aangelegd.
Bezoek toen ik jarig was, mijn vrouw zit geheel rechts. Om een ombewoonbare woning weer bewoonbaar te maken heeft dat aardig wat tijd gekost, en met heel eenvoudige middelen is het een leuke woning geworden.Om de gang op te knappen maakte ik gebruik van oude behangstaalboeken die ik gratis kreeg van Drogisterij Bos, waarvan de zoon Guido op de foto staat (Met de armen over elkaar en stoel omgedraait) ik koos de kleuren behang bij elkaar een maakte vierkante blokjes die ik op de muur plakte.
 
 
 
Mijn eerste werkkring in Arnhem
Vanaf 1 oktober 1961 t/m 31 december 1962 ben ik als vertegenwoordiger werkzaam geweest bij de Algemene Brandstoffenhandel “Arnhem” ik bezocht de mensen in heel Nederland die zich gingen vestigen in Arnhem, en zorgde ervoor dat men kolen of olie op het adres kreeg als men in Arnhem kwam.Ik had een rode volkswagen van de zaak.Heb ontslag genomen daar aardgas meer in trek was.

Van Delft Papier Wijchen ( DEPA )

Bij van Delft Papier BV ben ik werkzaam geweest in de periode 1 februari 1973 t/m februari 1986 als vertegenwoordiger en later verkoopleider.

Ben begonnen om verpakkingsmateriaal in krimverpakking te verkopen bij de ZB groothandel in Nederland, de gehele Brug organisaties en diverse andere organisties hebben met succes deze formule verkocht of nog verkopen.Een Zelfbedieningsgroothandel is een warenhuis voor bedrijven en instellingen waar in het groot artikelen en goederen kunnen worden ingekocht voor gebruik of verkoop in de onderneming of organistie van deze bedrijven of instellingen. Om te voorkomen dat ook gewone particulieren bij deze groothandels inkopen kunnen doen,dient men te beschikken over een zogenaamde inkooppas, welke alleen verstrekt wordt nadat men een inschrijvingsbewijs heeft overlegd van de Kamer van Koophandel

 

Bij dit Restaurant van Schep heb ik aardig wat verkoopgesprekken gevoerd.

EDET

Bij Edet Nederland ben ik in 1962 als Sales promoter gestart tot 1965.

  

Edet Nederland had een verkoopkantoor plus magazijn aan de Nassaukade 351 Amsterdam De Dir. was Dhr.Seijlhouwer en de verkoopleider Wim Kloek , collega’s waren o.a. Ton Stevens uit Voerendaal en Hans Broekman Amsterdam.Mijn werkgebied was provincie Gelderland, maar ook gewerkt in Amsterdam-Rotterdam-Den Haag en Utrecht. Ik kreeg geen getuigschrift daar ik naar de concurrent ging.   

Daarna kreeg een aantrekelijk aanbod in 1965 van de Ned.Exportpapier fabriek uit Nijmegen en ging starten met het Celwa hyg.papierwaren.

  

Advertenties jaren ’60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *