Verzamelen – Hobby’s en oude beroepen

banner

Verzamelaars

De sinaasappelkratten van David Wijnbeek te Zwolle bevatten een voor Nederland unieke verzameling geschriften, drukwerken, prenten en foto´s. In deze kisten, waarin een oranjeappeltjes zaten, bevindt zich nu het grootste particuliere archief met betrekking tot het huis van Oranje (Panorama 1958)

      

David Wijnbeek met nog maar een klein gedeelte van zijn Oranje foto,s. Als jongen van acht begon hij ze te verzamelen. Hij heeft er’n half miljoen.  David Wijnbeek heeft zijn uniek archief grotendeels geherbergd in tweehonderd sinaasappelkratten op zolder. David Wijnbeek 1915-1975 Publicist en Oranjekenner, ik kan mij nog herrineren dat ik Dhr.Wijnbeek in Zwolle zag lopen heel herkenbaar met zijn alpinopet op.

      

De heer Wijnbeek als Willem de Zwijger Op koninginnedag zijn meneer en mevrouw Wijnbeek bij Soestdijk te vinden

  

 

1933 Schreef Dhr.Wijnbeek de eerste historische artikelen. 1936 Theologiese studie in Kampen. In de oorlog dook Dhr.Wijnbeek onder een van de reden was zijn patriottistisch boek ‘ De Nachtwacht’ Het boek ‘ Ons Oranjekind’  kwam uit in 1967 bij de geboorte van Willem Alexander

Bovenstaande boeken zijn samengesteld door David Wijnbeek

PS Ik hoop dat deze verzameling op de juiste plaatst is terecht gekomen. Weet u nog meer informatie over David Wijnbeek laat het mij dan weten via info@grootvaderstijd.net bij voorbaat dank.W.Veenendaal

Kreeg een mailtje van de jongste dochter van David Wijnbeek die mij binnenkort wat informatie zal doorgeven over haar vader. Helaas heb ik naar twee mailtjes geen reaktie meer ontvangen van dejongste dochter van David Wijnbeek.

De hobby van Kees Gradussen uit Druten

Kees maakt mini levensmiddelen verpakkingen voor een mini ventwagen.

Heel nauwkeurig worden de mini verpakkingen gemaakt.

 

Opa Gardussen kwam bij de mensen aan huis.

 

Kees Gradussen heeft de ventwagen van Opa in mini nagemaakt.

 

Inkijk van de ventwagen, prachtig nagemaakte levensmiddelen artikelen.

Wat een mooie hobby van Kees Gradusse

De Rommelmarkt.

Op de rommelmarkt is vast wat te vinden voor een verzamelaar.

Oude beroepen

Opname’s uit het boek Zeg,ken jij de mosselman? Scriptum

  Kuier    Touwslager vroeger was aan  de van Karnebeekstraat te Zwolle ook nog een touwslager als kinderen speelde we veel op deze plek. (voetballen enz)

  Douanier Telegrafist

 Botersmokkelaar    

Voddenman.

Mandenmaker

MelkboerDe rietsnijderVeerman

Vaten makerPutjesschepperDrukker

De HoefsmiHuishoudster.De poder

Scharenslijper

4 thoughts on “Verzamelen – Hobby’s en oude beroepen

  1. Met genoegen denk ik terug aan de jaren 1963 – 1966 dat ik met camera als leerling- fotograaf bij foto Eelsingh door het oude centrum van Zwolle liep en daarbij regelmatig David Wijnbeek tegenkwam en hij vanwege mijn interesse veel over geschiedenis en oude panden vertelde tijdens onze gezamelijke wandelingen.

  2. Geachte heer Veenendaal,

    wat leuk om op uw site een verhaal over mijn vader te lezen. Ik ben de oudste dochter van David Wijnbeek. Op het moment ben ik bezig aan een artikel over hem en zijn oranje verzameling, het zal worden gepubliceerd in het Zwols Historisch Tijdschrift.

    Met vriendelijke groet

    Aranka Wijnbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *